איך להתגרש בלי לפגוע בילדים?
אני בטוח שכל מי שחשב אי פעם להתגרש, חלפה בראשו המחשבה, מה יהיה עם הילדים?…
ומתוך ניסיון ומסיפורים של לקוחות, השיקול של הדאגה לשלום הילדים הינו משמעותי ביותר, והרבה זוגות נשארים במערכת יחסים זוגית חולה "למען הילדים". והאמת היא שמערכת יחסים חולה בין שני ההורים זולגת ומשפיעה על הילדים שעלולים לפתח נזקים נפשיים וחרדות.
ובכן, האם יש דבר כזה להתגרש מבלי לפגוע בילדים?…והתשובה לדעתי היא לא, אבל כן ניתן להפחית את הפגיעה בהם בתהליך הגירושין אם בונים אסטרטגיה נכונה ומחליטים מראש איזה כלים ניתן לילד בתהליך הגירושין ואיך נכון להגיש ולהציג לו את הנושא.
בניתוח של הסוגיה של הפגיעה בילדים יהיה נכון לחלק את תהליך הגירושין לשני סוגי מתגרשים, האחד – גירושין בהסכמה בשיתוף פעולה, מה שגם מכונה: גירושים בטוב, והשני- גירושין ללא הסכמה וללא שיתוף פעולה עם סכסוך עצים בין שני בני הזוג.
בגירושין בהסכמה ובטוב (יחסי), יוכלו בני הזוג להודיע לילדים בצורה משותפת על כך שההורים נפרדים ולתת להם תחושה של ביחד ננצח ונעבור את התקופה שלפנינו, ולהוסיף כי שני ההורים אוהבים אותם, ובנוסף יוכלו בני הזוג לקבוע מראש על טיפול רגשי לילדים במשך פרק זמן מסוים תוך כדי הליך הגירושין ואף לאחריו, דבר שיכול לעזור להם ולתת להם בטחון בתקופה בה הם חווים שינויים, כמו מעבר בין שני בתים, עזיבה של אחד מבני הזוג את הבית הראשי וכד'.
בגירושין בסכסוך , אשר לרוב ילוו בחוסר תקשורת ובזעם, גם יש דרך להתמודד עם המשבר שנגרם לילדים בעקבות הגירושין, ולעיתים נצטרך לכפות על הצד השני טיפול רגשי לאחד הילדים דרך בית המשפט, או למשל להגן עליו מהסתה, ניכור או אלימות מצד ההורה השני, ולצורך כך מומלץ להיעזר בליווי של עורך דין רגיש ובעל ניסיון בסוגיות כאלו.
תפקידו של עורך הדין בהליך בעל סכסוך בעצימות גבוהה, היא מצד אחד להוריד את גובה הלהבות בשריפה המשפטית, אך גם למנוע ולחסום ולהגן בצורה משפטית ורגשית על הלקוח שעשוי להתמודד עם פעולות זדוניות ומרושעות כלפי הלקוח/ה, שאולי מכוונות לפגוע בבן הזוג לשעבר, אך על הדרך פוגעות בילדים בצורה קשה וקיצונית.
אפשר לצמצם את הפגיעה בילדים בתכנון נכון ותיאום בין שני ההורים ובהיעדר תיאום ותכנון, יש להיעזר בעו"ד לענייני משפחה רגיש ומנוסה, שיוכל לחבר את ההורה המתגרש לפונקציות הנכונות ולכוון את הספינה לחוץ מבטחים גם במצבים שהים סוער ונדמה שהכל הולך לאבדון.
איך להתגרש מהר?
להתגרש הכי מהר יהיה יותר קל אם הפרידה בין בני הזוג יהיו בהסכמה ובתיאום, אך מתוך ניסיון משרדנו, הרבה פעמים יש צד אחד שרוצה להפרד והצד השני לא מעוניין, או לא בשל לעשות את הצעד וללכת הסוף לבית הדין הרבני ולרקוד על מדרגות הרבנות.
גירושין בהסכמה– במקרה כזה, שני הצדדים יופנו לגישור במשרדנו ולאחר משא ומתן של בין חודש לשלושה חודשים בקירוב, יערכו פגישות גישור ותיאום ולאחר מכן יוזמנו הצדדים לחתום על הסכם גירושין שכולל את כלל הסוגיות המשפטיות עליהן דנו בתהליך הגישור.
לאחר החתימה על הסכם הגירושין, משרדנו יפתח תיק בבית הדין הרבני לאישור הסכם הגירושין ומתן תוקף של פסק דין עם חותמת בית הדין, בד בבד, תוגש בקשה לקביעת מועד דיון למתן גט ולמעשה ברוב המקרים הצדדים יגיעו לבית הדין לאשר א הסכם הגירושין באותו יום כבר יצאו בסטטוס גרושים.
במשרדנו שפיתח מיומנות ושיטה לגירושים מהירים, היו מקרים לא מעטים, בהם הצדדים חתמו על הסכם לאחר שבועיים בלבד של משא ומתן, ובו ביום הוגשה בקשה לאישור הסכם לבית הדין, ולאחר שנקבע מועד לדיון לאישור ההסכם תוך שבועיים בלבד, יצא שבני הזוג באותו מקרה התגרשו תוך חודש בלבד, מהיום בו פנו אל משרדנו.
גירושין ללא הסכמה- במקרה בו אחד מן הצדדים אינו מעוניין להתגרש או מעוניין למשוך את הליך הגירושין מתוך טקטיקה לסחיטת הסכמות או לקבל הטבות להן הוא אינו זכאי ההליכים יכולים להימשך כמה שנים, אך משרדנו פיתח שיטה יחודית כיצד לצמצם את הזמנים לסיום ההליך ולישוב כל הסוגיות הרכושיות, חלוקת זמני השהות בין ההורים, והמזונות, באופן דרמטי.
השיטה לגירושין מהירים שפיתח עו"ד יצחקי
להתגרש מהר אפשר גם בהליכים משפטיים, והדרך שמשרדנו דוגל בה היא מהירות ונחישות ועבודה במקביל בין כל הערכאות, בית המשפט ובית הדין הרבני, תוך דילוג ביניהם בצורה מסונכרת חכמה ונחושה, המוטו הוא שלא לאפשר לבעל או אישה למשוך את ההליך המשפטי בחוסר תום לב ולדאוג לקדם את החלטות בית המשפט ובית הדין ולהימנע מסחבת מיותרת גם אל מול מערכת בית המשפט.
השיטה עובדת ומוכחת ועשרות לקוחות יעידו על כך שמשרדנו יודע לקצר תהליכים משפטיים ולהגיע לתוצאה מהר ובנחישות.
איך להתגרש מנרקסיסט/ית, בעל הפרעת אישיות גבולית
נרקסיזים והפרעת אישיות גבולית הן הפרעות אישיות מוכרות, והן בעצם מחלות נפש, ולהתגרש מבעל הפרעה הרבה יותר קשה מלהתגרש מבן זוג ללא הפרעה, אך יש ארגז כלים לטיפול בבעל ההפרעה וניטרולו מההשפעה ההרסנית שלו על בן הזוג כאשר הוא מעז להפרד ממנו, כמו גם על הילדים שיכולים להיפגע ממעשיו חסרי האחריות והמצפון.
למרבה הצער, בעל ההפרעה מוכן לפגוע בבן הזוג לשעבר גם במחיר של פגיעה בילדיו ובמשפחתו הקרובה , ובהרבה מקרים מגיש תלונות סרק למשטרה ובנוסף מסית ומנכר את הילדים כלפי ההורה השני, מבלי לחשוב על ההשלכות והצלקות הנפשיות אותן הוא גורם להם.
בעל ההפרעה עשוי להגיש תלונה שקרית למשטרה על פגיעה מינית באחד הילדים למשל או לטעון לאי שפיות של ההורה השני, ולהציג את ההורה השני, הקרבן שלו להורה שאינו כשיר לגדל את ילדיו, ואם לא תופסים את העניין בזמן, יכול להיווצר מצב בו הנרקסיסט מצליח לשכנע את בית המשפט שהוא צודק תוך הצגת מצג שווא ופיברוק ראיות, ובית המשפט עשוי להרחיק את הילדים מאותו הורה.
מצב זה אסור שיקרה, גם אם הוא זמני, והתקופה בה מורחקים הילדים מאותו הורה יכולה לגרום לנתק רב שנים בין אותו הורה לילדיו, ובאחד המקרים שהגיע לפתחו של משרדנו, הגיע אב שבנותיו הפעוטות לא ישנו אצלו בבית במשך שלוש שנים, רק בגלל תלונת שווא על פגיעה מינית, שלו כביכול באחת מבנותיו, מצד האם הנרקסיסטית.
משרדנו שחרט על דגלו שמירה על ילדים והדגשת הקשר בין ההורים לילדים לאחר הפרידה, נכנס לתמונה, והוכיח כי אין ראיה או הוכחה שהאב פגע בבנותיו, ותוך חודשיים הבנות ישנו בבית בביתו, ובכך הצטמצם הנזק והקשר של הבנות אליו התחזק, וכיום גרושתו צריכה להתמודד עם תביעה נזיקית על הזמן האבוד בה הרחיקה את הילדות שלו ממנו כמעשה נקמני ומכוער, מעשה שמאפיין בעל הפרעת אישיות.
במקרה אחר, הגיע אישה שבנה בן ה14, ניתק איתה קשר לחלוטין, לאחר שהבעל בעל הפרעת האישיות לשעבר הגיש תלונה על פגיעה מינית בבנם המשותף ושיכנע את הילד לאחר ניכור והסתה של שנים לעבור לגור בביתו, ולאחר שלושה חודשים של עבודה מאומצת ופניה לבית המשפט בתביעה לניכור הורי, ובמקביך סגירת תלונת הסרק במשטרה מצד האב, חודש הקשר בין האם לבנה, וכיום הוא חזר גם לישון בביתה.
גירושין מבעל הפרעת אישיות נקרסיסטית או גבולית או אחרת יכולה להיות מאתגרת, אך פעולות מהירות ונחושות עשויות למנוע נזק גדול ולהגן על הילד או הילדה הנמצאים בסיטואציה הקשה הזו בין שני ההורים.
למשרדנו ארגז כלים יעודי וניסיון בבלימת ההרס שרוצה לזרוע בעל ההפרעה אישיות רק בכדי לנקום בבן הזוג לשעבר, והשליטה אותה הוא מנסה לבסס על סמך ניסיון העבר ומערכת היחסים עם בן הזוג לשעבר, מנוטרלת בצורה נחושה ומהירה, והשליטה עוברת מהר למגרש של הלקוח שלנו, וזה שהיה הטרף הופך לצייד ,ובאמצעות יצוג משפטי נכון תוך הצגת התמונה נכונה לבית המשפט לגורמי הרווחה, השליטה של אותו בעל הפרעת אישיות מתמוססת והוא נאלץ להיות בצד המפסיד.
איך מקבלים אומץ להתגרש?
ההחלטה להתגרש באמת אינה קלה, והאומץ להתגרש מגיע אחרי התייעצות מעמיקה עם עורך דין שמומחה בתחום, אחד כזה שנותן תשובות ברורות ויכול לשרטט את ולראות את סופו ואת תוצאותיו, תוך מתן בטחון וגב ללקוח, להיות רגיש ללקוח וזמין לכל שאלותיו ובעיותיו שעשויות להתעורר תוך כדי ההליך.
האומץ להתגרש מגיע גם מהסביבה הקרובה, אחים חברים והורים, איתם מומלץ להיעזר ולשתף את מה שבליבכם ואיפה אתם רוצים להיות עוד שנה או חמש שנים מהיום, ומומלץ להיעזר בעל מי שרק ניתן מבלי להתבייש, ולהבין שזו תקופה שתעבור ולאחריה תגיע פריחה ושגשוג.
איך מחליטים שהגיע הזמן להתגרש?
התשובה לשאלה זו היא מעט סוביקטיבית, אך באופן כללי יהיה נכון לומר שכל אדם מרגיש בעצמו מתי בשלה העת להתגרש, ומתי הגענו לנקודת האל חזור, בה אין אפשרות לתקן מצב קיצוני בו אי אפשר לחיות עם בן הזוג, לדוגמא: בגידה באמון, אלימות או אפילו זלזול והתנהגות מבטלת, ובד"כ זוגות מתארים את המצב הזה כנקודה בה גם אם בן הזוג יהפוך למלאך, לא נוכל לחזור להיות איתו ביחסים זוגיים מלאים.
ההחלטה להתגרש לא מגיעה ביום אחד בד"כ וזהו תהליך שאנו בתור מתגרשים עוברים עם עצמנו, תהליך שאצל אדם מסויים ההחלטה להתגרש תיקח שנה ולאדם אחר היא תיקח עשר שנים להפנים ולהבין כי הוא צריך להתגרש.
ההחלטה להתגרש מגיעה מהחלטה פנימית ומתחושה של מיצוי הקשר ומיצוי כל הניסיונות והרעיונות איך להימנע מפרידה מבן הזוג, ומינסיוני, גם שיש אהבה בין הצדדים זה לא תמיד מספיק וההחלטה להתגרש מגיעה לבסוף.
עצתי היא – הקשיבו לליבכם ולאינטואיציה שלכם, הם אף פעם לא משקרים.